preskoči na sadržaj

Osnovna škola Borovje Zagreb

Događanja u studenom

Autor: Željka Zagorac, 8. 11. 2018.

 

(odaberi Više)

Na međunarodno natjecanje iz informatike i računalnog razmišljanja Dabar možete se prijaviti te dobiti upute kod svojih razrednika odnosno učitelja informatike. Natjecanje će se održati od 12. do 16. studenoga 2018. u školskoj informatičkoj učionici prema rasporedu koji ćete dobiti neposredno uoči natjecanja. Sve informacije o Dabru nalaze se i na web stranici škole.

13. studenog u posjet našoj školi i Školskom volonterskom klubu dolaze volonteri koji trenutačno volontiraju u udruzi Oaza, a dolaze iz Češke, Makedonije, Ujedinjenog kraljevstva i Portugala. Oni će nam pričati o svom iskustvu boravka i volontiranja u Hrvatskoj te o tome zašto je važno brinuti za okoliš.

Svakako vas pozivam da od 13. do 18. studenoga posjetite sajam knjiga. 41. Interliber nudi niz promocija knjiga, gostovanja domaćih i stranih pisaca, edukativne radionice, čitaonice… Našim osmašima predlažem da u sklopu Interlibera posjete Sajam svjetskog obrazovanja gdje će se 16. i 17. studenoga predstaviti studiji, srednje škole i tečajevi stranih jezika u inozemstvu. Ulaz na sajam je besplatan.

Dan sjećanja na Vukovar obilježit ćemo u petak, 16. studenoga. Učenici razredne nastave zapalit će svijeće ispred škole iscrtavajući obilježja grada Vukovara, a učenici predmetne nastave o pijetetu Vukovara razgovarat će na satu povijesti odnosno na satu razrednika.

Od ekoloških aktivnosti ovaj ćemo se mjesec uključiti u međunarodni projekt – Europski tjedan smanjenja otpada. U školi ćemo u periodu od 19. do 23. studenoga prikupljati rabljeni tekstil. Odjeću i obuću koju ćemo skupiti zbrinut će Socijalna zadruga Humana Nova. Ovom akcijom doprinosimo smanjenju emisije ugljikovog dioksida u atmosferu, sprječavamo zagađenje okoliša i promoviramo ponovnu uporabu rabljenog tekstila kao najboljeg načina prevencije nastanka tekstilnog otpada.

U suradnji s Dječjom kućom Borovje 20. studenoga obilježit ćemo i Međunarodni dan dječjih prava.

Mjesec knjige obilježit ćemo u srijedu, 28. studenoga 2018. U školskoj knjižnici za učenike sedmih razreda i članove knjižničarske, novinarske i dramske grupe te sve ostale zainteresirane, održat će se književni susret s književnikom Dubravkom Jelačićem Bužimskim.

                                                        Ravnateljica
 

 

 

Himna naše škole

 

Naša škola - LipDubVideo

 

Mi smo OŠ Borovje

 

Korisni linkovi
 > MZOS
 > CArnet.hr 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Borovje Zagreb / Davora Zbiljskog 7, HR-10000 Zagreb / www.os-borovje-zg.skole.hr / ured@os-borovje-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju