preskoči na sadržaj

Osnovna škola Borovje Zagreb

Kreću prijave za "Dabar"

Autor: Željka Zagorac, 30. 10. 2018.

U tjednu od 5.- 9. studenog 2018. kreću obavezne prijave svih zainteresiranih učenika za sudjelovanje u natjecanju "Dabar".

Naša škola će ove godine po treći puta  sudjelovati u međunarodnom online natjecanju "Dabar". Cilj ovog natjecanja je poticanje računalnog razmišljanja učenika od 1.-8.razreda kroz rješavanje primjerenih problemskih i logičkih zadataka, stvaranje strategija za analiziranje i rješavanje problema te programiranje čime se postupno uvodi učenike u svijet digitalne tehnologije. Zadaci su grupirani tako da obuhvaćaju:
- 1. i 2. razred "MikroDabar"
- 3. i 4. razred "MiliDabar"
- 5. i 6. razred "KiloDabar"
- 7. i 8. razred "MegaDabar"
 
NATJECANJE ĆE SE ODRŽATI OD 12. - 16. STUDENOG U ŠKOLI, U INFORMATIČKOJ UČIONICI prema rasporedu koji će biti objavljen naknadno.

Svi zainteresirani učenici trebaju se javiti svojim razrednicima do najkasnije 8.11. i trebaju se prijaviti od 5. - 9. studenog na LOOMEN KOLEGIJ s AAI@edu.hr podacima (bez ove prijave neće moći sudjelovati na natjecanju!) Prijaviti se možete u bilo koje doba dana, s bilo kojeg mjesta (od kuće, iz škole, s mobitela...). Lozinke kolegija zatražite od svojih razrednika.

Prijave su moguće na poveznici: http://bit.ly/Dabar2018

Svi koje žele, mogu provježbati zadatke s prethodnih natjecanja na LOOMEN kolegiju PseudoDabar - poveznica: https://loomen.carnet.hr/auth/saml/login.php   ili u Vježbalište - poveznica: http://ucitelji.hr/vjezbaliste/

Više o "Dabru" na stranici: http://ucitelji.hr/dabar/
 

 

 

Himna naše škole

 

Naša škola - LipDubVideo

 

Mi smo OŠ Borovje

 

Korisni linkovi
 > MZOS
 > CArnet.hr 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

CMS za škole logo
Osnovna škola Borovje Zagreb / Davora Zbiljskog 7, HR-10000 Zagreb / www.os-borovje-zg.skole.hr / ured@os-borovje-zg.skole.hr
preskoči na navigaciju